Over Alies

Het gezicht achter het ontwerp.

passie voor persoonlijk interieuradvies

Ik ben Alies Jacobs. Ik heb een passie voor interieur en geef graag persoonlijk interieuradvies. Leuk dat je wat meer van mij wilt weten.

Waar kun je mij vinden?

Ik ben opgegroeid in het hoge noorden, maar inmiddels woon ik met mijn man en drie kinderen in het mooie Beilen. Heerlijk, op loop afstand van de bossen.

Een echt creatief brein
In mijn vrije tijd ben ik altijd al creatief geweest. Op mijn 9de stond ik op de markt met zelfgemaakte kaartjes en de opbrengst investeerde ik weer. Als ik nu vrije tijd heb vind ik het leuk om mijn eigen interieur aan te pakken. Maar ik hou ook van wielrennen, werken in de tuin  of eens een DIY te maken.

Mensgericht en creatief ontmoeten elkaar

Na mijn opleiding SPW ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg.
De verhalen achter mensen boeien mij enorm en zorgen voor mensen geeft mij een voldaan gevoel. Mijn creatieve ideeën kon ik daar alleen niet echt de ruimte geven.

Daarom heb ik eind 2017 mijn opleiding interieurstyling afgerond. Daarna heb ik een half jaar praktijkervaring opgedaan bij een collega interieurstylist. Ik dacht: “dit wil ik ook. Hier ligt mijn passie.” De opleiding en praktijk ervaring waren een goede basis en in 2018 startte ik met Gewoon Alies interieuradvies.

Mijn passie voor interieur

Het leukste aan mijn vak vind ik het spelen met kleuren en materialen, het moet tot in detail kloppen. En dan mijn klant blij zien, blijer kan je mij niet krijgen.

ik laat je verrassen tijdens een kennismaking.

De grote stap naar een eigen bedrijf

In januari 2021 heb ik de stap genomen en mijn loondienst in de gehandicaptenzorg opgezegd. Hallo, volledig ondernemerschap! Want ik wil alleen maar doen waar ik echt blij word en dat is jouw interieur weer helemaal persoonlijk en passend maken.

Ontwikkelen om jou nog beter te helpen
Tussen 2018 en mei 2021 heb ik nog een aantal grote stappen gemaakt: veel meer kennis, mooiere presentatie, meer inspelen op mijn klant.
Geen “gewone” interieurs meer, maar interieurs met kleur, stijl en lef. Gewoon Alies was niet meer passend voor wat ik doe. Daarom ook een andere naam, vanaf mei 2021 is het Stijlstudio Met Lef.

Jouw verhaal vind ik heel boeiend

Het verhaal van jou en je huis blijf ik fascinerend vinden. Wie woont er? Waarom woon je er? Wat voor fijne herinneringen heb je hier? En welke mooie spullen heb je? Een kastje van oma of misschien wel mooie souvenirs. ik combineer graag oud en nieuw met elkaar, zo wordt het echt jouw huis.

Jij krijgt persoonlijk interieuradvies

Ik zet graag jouw wensen behoeftes om in een fantastische interieur. Door 3D beelden gaat het plan echt tot leven komen. Je wilt na de presentatie het liefst zo snel mogelijk je nieuwe interieur realiseren, dat beloof ik.

Meer over mijn ondernemersreis

Vind je het leuk om nog een interview te lezen, waarin ik vertel hoe mijn ondernemersreis is gegaan?